Har du hørt om en compoundbue?

Hvis ikke du har hørt om en compoundbue før og leder efter en ny spændende hobby eller udfordring, så er det din heldige dag i dag. Her er nemlig et bud på en interessant hobby, som er rimelig nem at gå til, og som du nemt kan komme i gang med for under tusind kroner. Det eneste det kræver er, at du finder det helt rigtige compound buesæt at starte med.

Hvad er en compoundbue?

En compoundbue er en moderne bue, der ved første øjekast ser noget avanceret ud. Det er den måske også i sammenligning med en gammeldags bue, men den er heldigvis ganske let at lære at bruge. På grund af buens opbygning kræver den ikke nær så megen styrke at bruge, og du vil kunne skyde med en høj trækvægt og pilehastighed, selvom du ikke har muskler af stål. Buen er også noget mindre end en gammeldags bue med tilsvarende parametre. 

Hvordan finder du den rigtige til dig? 

Før du kaster dig over denne spændende hobby, er det vigtigt at du sætter dig ind i forskellene på de forskellige buer, som du kan få. Du kan læse en masse om buerne online og du har selvfølgelig også mulighed for at opsøge eventuelle klubber i dit område, for at høre nærmere. 

Online vil du finde guides, der hjælper dig igennem de vigtigste ting. Det handler blandt andet om først at afgøre, hvilket øje du ser bedst med. Der findes nemlig både højre- og venstrehåndede buer, og du skal have en, der passer sammen med dit dominante, dvs. dit bedste øje. Derudover skal du afgøre, hvilken træklængde og vægt du skal have. Det kommer både an på, hvordan du er bygget, og hvad du selv kan trække, men også på hvad du ønsker at bruge buen til. Derfor er det rigtig smart at læse godt op først.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *