Det er blevet moderne med en retro iPhone

Ligesom med så mange andre ting, så gælder det også for smartphones at de gamle modeller igen er kommet på mode. Vi kender alle de retro tendenser fra modeverdenen og boligindretningen, og på samme måde kan man se at uddaterede iPhones nu igen har vundet indtog.

Men hvorfor vælger vi en gammel iPhone i stedet for en ny? Og hvad siger det om os som forbrugere?

Jagten på det forsvundne

Når vi vælger eller hoppe i vores mors aflagte bukser fra 1980erne, købe en brugt Apple iPhone 6 eller indrette stuen med orange tapeter fra 1970erne, så skyldes det for evige jagt på det forsvundne.

De forgange år og årtier, som vi aldrig får tilbage, huskes altid på en romantiseret og god måde. Det vi ikke har længere vil vi altid have, og det vi har til rådighed nu, vil vi måske først værdsætte, når det ikke længere er lige rundt om hjørnet.

En iPhone 6 har ikke utallige år på bagen, men den er gammel nok til at den er et icon fra en bestemt årrække. Det betyder at vi forbinder den med bestemte sange, historiske begivenheder, sportsresultater eller vejrforhold.

https://pixabay.com/da/photos/roterende-telefoner-snore-retro-691528/

Den miljøbevidste forbruger

Udover at de retro telefoner er populære på grund af deres tilhørsforhold til en anden tid, så vælger vi også at købe brugte iPhones, da genbrug er mere bæredygtigt end køb af nye produktioner.

Vælger vi som forbrugere at købe brugt frem for nyt, så sender vi et stærkt signal om at vi er bevidste omkring vores handlinger i forhold til miljøet, og at vi gør noget aktivt for at nedsætte den ødelæggende CO2-udledning.

Er man villig til at undvære de nyeste og smarteste produkter, så er man villig til at gå langt for planetens overlevelse, og det er en egenskab de fleste gerne vil have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *